100 רעיונות מה לעשות כשמשעמם

לנוער – 101 רעיונות לעוף על היום שלך   ועוד אוסף מעולה של רעיונות: החופש לגדול

מוזמנים גם להצטרף לקבוצת הווטסאפ השקטה שלנו לנוער

לילדים – קובץ נוסף להורדה עם עשרות רעיונות נחמדים מה לעשות בזמן הפנוי – להורדה כאן

והנה 100 הרעיונות:

מחליפים צבע – ברור שמשעמם לכם! כמה שנים אפשר לחיות בחדר עם אותו צבע על הקירות? אם אין לכם כוח להשקיע בצביעת כל החדר מחדש, קפצו לחנות לחומרי בניין, בחרו צבע בעל אפקט מיוחד – והשתלטו על אחד הקירות בחדר.

אצא לי לטייל – צאו לטיול, להליכה או לריצה בשכונה. אפשר להצטייד ברולר-בליידס או באופניים.

קום, צא לשדה – לשכב על הדשא. להתבונן בשמים. להסתכל על נמלים או למצוא דמויות בעננים. לא תאמינו כמה שלווה, רוגע וכיף תקבלו מזה.

דגים – כבר יש לך? היפרדו לשלום מאקווריום הקטן והמוזנח והשקיעו באקווריום גדול ומעניין. הדגים שלכם
ייהנו, זה בטוח. וגם אתם תרוויחו מהנוף החדש בתוך הבית.

משהו קטן ומפנק – אם השוקו שייך רשמית לעונת החורף, אז לאייס קפה בקיץ יש בהחלט מקום של כבוד. קבלו מתכון שווה: שימו בכוס 2 כפיות קפה ו-3 כפיות סוכר, והמסו במעט מאוד מים רותחים. הוסיפו חצי כוס חלב. ערבבו בבלנדר כ-12 קוביות קרח עד שיתרסקו לחלוטין, ואז שפכו את הברד לתוך הקפה. ערבבו הכול יחד. קשית, כדור גלידה. תיהנו…


קצת נוסטלגיה – שלפו את אלבומי התמונות הנשכחים ושבו להתרפק על תמונות הילדות שלכם. חוויה מצחיקה ומרגשת שמעבירה את הזמן בכיף!

אוסף – כשההורים שלכם היו קטנים, הם בטוח אספו בולים, מכתביות, טלכרטים וכמובן – גוגואים. אבל אוסף זה לא עניין (רק) לילדים. נסו לחשוב על משהו שאתם אוהבים או מעניין אתכם, והתחילו אוסף מקורי.

ראש דשא – כל מה שצריך זה גרב-ניילון ישן, נסורת עץ או אדמה, זרעי דשא ואביזרי יצירה שונים. שימו את הזרעים בגרב, הוסיפו את הנסורת, קשרו את הגרב היטב וקשטו אותו לפי ראות עיניכם. לאחר מכן הניחו את הראש המוכן בצלוחית והוסיפו מים בגובה סנטימטר. לא לשכוח להשקות פעם בשבוע!

10. דיוקן עצמי – נסו לצייר את עצמכם. אפשר לשבת מול מראה או לחלופין להיעזר בתמונה. נסו ליצור ציור מושקע: התחילו סקיצה בעיפרון, שדרגו ואחר כך הוסיפו צבעים.

11. מפגש עם החבר'ה – אם כבר מיציתם את הברכה או הים, וגם את הפיצה והפלאפל, אפשר גם לקפוץ לספארי. ת'אמת, כמה זמן לא הייתם שם?

12. מסביב למדורה – אם הערב ירד ואתם ממש לא בקטע של לישון, אפשר לארגן קומזיץ ספונטני – חופרים בור קטן בחצר, מכניסים קרשים קטנים ומדליקים! רצוי לגדר את הבור באבנים, ומעל הבור להניח רשת ועליה לצלות שיפודים, נקניקיות או מרשמלו. אתם יכולים להפוך את הקומזיץ הנחמד גם לערב צ'יזבטים.

13. מסעדה ביתית – מי אמר שצריך סיבה מיוחדת כדי להכין ארוחה מושקעת? בחרו שלוש מנות מיוחדות וטעימות ובשלו לכל המשפחה סעודה אמתית. השקיעו גם בדברים הקטנים: עריכת השולחן, קיפול מפיות, נרות ופרחים.

14. ארטיק מסטיק שוקולד בננה – מה יותר פשוט מזה? אפשר להקפיא מיץ, אבל הרבה יותר טעים לטחון קוביות אבטיח או מלון, להוסיף מי סוכר, לערבב. ולחכות בסבלנות למחר…

15. ירוק בעיניים – להנביט קטניות בצמר גפן. ובכלל, עציצים הם השקעה נעימה שמספקת תעסוקה לדקות של שעמום. אפשר לקנות צמחי תבלין ריחניים, או לחלופין זרעי ירקות, ולעקוב בסבלנות ובהתמדה. מהרו לשתול לפני השמיטה – בשנה הבאה תוכלו לטפח רק את השתילים הקיימים…

16. מטבח יצירתי – די לקופסאות האוכל המשמימות, לצנצנות שקופות ולקערות נטולות שמחת חיים! קצת נצנצים, פייטים, לורדים, מפיות יפות ודבק טוב – וקדימה, לשדרג את המטבח.

17. לצבוע פוסטר – תמצאו כאלה בכל חנות לחומרי יצירה. הפוסטרים מחולקים ל"תאים" קטנים, יש בהם הוראות צביעה ומצורפת אליהם ערכת צבעי שמן. גם ממלא את הזמן וגם יוצא מדהים.

18. ספר בישול משפחתי – מחפשים מתכונים חדשים באינטרנט, או רענון למתכונים משפחתיים אהובים ומוכרים, מדפיסים ומכניסים לקלסר מסודר לפי אופי המתכונים.

19. פלאשמוב – ארגנו ריקוד רחוב יחד עם החברים שלכם, צלמו את עצמכם והעלו ליוטיוב.

20. עניין מורכב – הרכיבו פאזל בן 2000 חלקים.

21. משאל רחוב – לכו לרחוב ראשי וסואן מצוידים במצלמת וידאו, נסחו שאלות מצחיקות וערכו משאל רחוב ספונטני.

22. הפגנה, לא חשוב על מה – ארגנו הפגנה קטנה וטיפשית, על משהו קטן שמפריע לכולנו, יחד עם עוד חמישה חברים בערך. אבל תשקיעו: הכינו שלטים, חשבו על סיסמאות והשיגו מגאפון. יהיה מגניב.

23. צופים את העתיד – ערכו ערב משותף עם כמה חבר'ה ובסופו כל אחד יכתוב על עצמו ועל חבריו, איפה תהיו בעוד עשר שנים. לא לזרוק! קחו את הפתקים ושמרו בבקבוק.

24. ממש, אבל ממש חם לכם? – הפתרון האולטימטיבי: צאו להחליק על הקרח! בארץ ישנם ששה מתחמים שונים בהם תוכלו לעשות זאת: "היכל הקרח – אייס פיק" בחולון ובאשדוד, ה"אייסקייט" בתל אביב, "החלקרח" שבמעלות, "מרכז קנדה" שבמטולה, ו"פארק הקרח" באילת. קחו בחשבון – קר שם, כיף שם, וגם קצת מסוכן.

25. הפיקו שיר ווקאלי משפחתי – זה הזמן. כל אח בנפרד בוחר צליל שהוא רוצה ויכול להפיק, ויחד כולם יוצרים שיר ווקאלי חדש. לא לשכוח להקליט את עצמכם.

26. אם כבר לבהות במסך – אז לראות את ארבעת הפרקים של הסדרה המצוינת 'חוזרים קדימה'. שווה צפייה.

27. יומני היקר, שלום – התחילו לכתוב יומן. אל תסתפקו בתיאורים טכניים של מה שעשיתם היום, זה לא העניין. בכתיבת יומן אפשר גם לבחור חוויה אחת שעברה עליכם ולפרט את התובנות שקיבלתם ממנה, מה הרגשתם, מה חשבתם. בניגוד לפייסבוק, אתם לא צריכים לשתף אף אחד. תהיו כנים, פתוחים וישירים. אתם יכולים לכתוב הכול, אף אחד לא רואה.

28. מיני די-ג'יי – הורידו את התוכנה 'פרוטי לופס' (FL) והתחילו להמציא טרנסים ולופים משוגעים.

29. התמונות שבאלבום – הורידו למחשב את כל התמונות שבסמארטפון, בחרו את הטובות והמיוחדות שבהן, הדפיסו על קנבס ותלו אותן בחדר.

30. ערכו סרטים – אתרו את כל הסרטונים במחשב ובסמארטפון וערכו אותם לסרטונים מושקעים במובי-מייקר.

31. מתוק וקפוא – הקפיאו ענבים ואכלו אותם קפואים. ובכלל, זה עובד עם כל דבר טעים.

32. תאטרון בובות – אם אתם לא המשועממים היחידים בסביבה, גלו אחריות ועשו מאמץ קטן לשעשע גם את האחים הקטנים. בעזרת ארגז גדול, בדים ישנים וחומרי יצירה בסיסיים – תוכלו ליצור תיאטרון בובות מוצלח.

33. שוברים שיא – מה דעתכם להנציח את השעמום ולשבור שיא גינס? אתם יכולים להמציא שיא שאף אחד עוד לא חשב עליו לפניכם, או לנסות לשדרג שיאים קיימים.

34. שוברים שיניים – נסו להגיד ברצף: "שרה שרה שיר שמח, שיר שמח שרה שרה"… ואחר כך: "נחש נשך נחש".

35. הכינו רשימה – כתבו 100 דברים לעשות כשמשועממים. הי, לא להעתיק!

36. שפה קשה – למדו 20 מילים חדשות בשפה זרה. סינית, למשל. אחרי זה אתם יכולים לבחור שפה הזויה אחרת וללמוד את אותן 20 מילים. אז איך אומרים חופש בבאלינזית?

37. על הסכין – חתכו אבטיח בצורה יפה ומקורית. יש סרטונים שמלמדים לעשות את זה בצורה ממש מקצועית, אבל אנחנו סומכים על הכישרון והאינטואיציה שלכם.

38. תעבירו את זה הלאה – המציאו מכתב שרשרת מצחיק במיוחד.

39. מראה מראה שעל הקיר – עמוד מול מראה ועצום עיניים בתקווה לראות איך אתה נראה כשאתה ישן.

40. להיות אליעזר בן יהודה – המציאו מילה חדשה או סלנג חדש, ונסו להפיץ אותם בכל דרך אפשרית עד שהם יתפסו.

41. תחתום פה – נסו המון סגנונות לחתימה האישית שלכם.

42. מעשה בבלונים – נפחו בלון כמה שיותר גדול, מבלי שהוא יתפוצץ.

43. הכי מגזרי – סרגו כיפה.

44. אוסט נישט ווס צעטין– ? למדו שפה חדשה וקלה יחסית. יידיש, למשל.

45. משחקי מילים – ללמוד להגיד מילים הפוך, או ללמוד לדבר בשפת הבי"ת – מכפילים כל הברה, אבל את העיצור מחליפים באות ב'. אַבָּנִיבִּי אוֹבּוֹהֶבֵּב אומר לכם משהו?

46. קצת היסטוריה – כן, אנחנו ממליצים לכם על זה: לקרוא ספר היסטוריה. להירדם.

47. הכול בראש – למדו את מבנה המוח ונסו לצייר אותו.

48. תקסימו – נסו ללמוד כמה קסמים מגניבים ולהרשים את כולם.

49. אתר אינטרנט – היום יש מגוון אתרים שמאפשרים פתיחת אתרים חינם בכמה צעדים פשוטים. שווה לנסות.

50. זה רק ספורט – פרשו מזרן על הרצפה והתחילו להתעמל! אם אתם עדיין לא יודעים לעשות עמידת ראש או גלגלון, אתם מוזמנים להתחיל לתרגל.

51. ללמוד רפואה – כן, בכוחות עצמכם! מי יודע, אולי בעוד כמה שנים כשתתחילו ללמוד באמת – המידע כבר ירוץ לכם בשכל…

52. שיעורי בית – נכון שאתם נהנים להתרפק על החופש מהלימודים, אבל כדאי בכל זאת לנצל את הזמן, לפתוח ספרים ומחברות ולתרגל חומר שהיה לכם קשה לקלוט בשנת הלימודים שחלפה.

53. תרגום חופשי – יש המון תכנים ברשת שאינם נגישים לכולם. בחרו משהו שקרוב ללבכם – שירה, תכנית, סדרה בהמשכים, ספר מקוון שטרם פורסם בעברית, תרגמו והעלו לרשת.

54. עושים עיניים – נמאס לכם מהמשקפיים אבל אתם לא מתכוונים לעבור ניתוח לייזר? אם שמעתם על 'שיטת בייטס', תוכלו לעשות תרגילים להורדת המספר במשקפיים. ברשת יש אתר מצוין בשם 'EyeTrainer' שממחיש את התרגול הנצרך.

55. ספר הספרים – במקום לנסות לקרוא שוב את כל הספרים בספרייה שלכם, אנחנו ממליצים פשוט לפתוח את ספר הספרים, התנ"ך, ולהתחיל לקרוא. אם תידלקו על זה, יש סיכוי טוב שבשנה הבאה נראה אתכם על המרקע ביום העצמאות.

56. רב המכר הבא – חדדו עפרונות ושבו לעשות את מה שחלמתם כבר הרבה זמן – לכתוב ספר. גם אם בסוף החופש לא יתפרסם רב מכר פרי עטכם, כמה סיפורים מוצלחים בטוח תצליחו להוציא תחת ידכם.

57. חשבו בתוך הקופסה – מונופול, דומינו-ראלי, רמיקוב, טריוויה, בלאנקו או כל משחק קופסה אחר, הם דרך ישנה וטובה להפיג שעמום.

58. לחיות בסרט – מצלמת וידאו, נושא שחשוב לכם וכמה מרואיינים נחמדים – יספקו לכם אחלה חומר לצילום סרט ספונטני.

59. כנגן המנגן – אם בביתכם מונח לו כלי נגינה כאבן שאין לה הופכין, הנה הזדמנות לגאול אותו ולהתחיל ללמוד לנגן. ברור שהכי נחמד להתחיל בגיטרה, אבל תהיו אמיצים ותתלבשו על הפסנתר!

60. משחקי מחשבה – קנו או הדפיסו חוברות של חידות היגיון, תשבצים, תשחצים וסודוק, והתחילו לפתור! האתר הזה יוכל לספק לכם מעט חומר למחשבה:www.griddlers.net. נראה מי יצליח להשלים חוברת מבלי להיעזר ברב גוגל אפילו פעם אחת.

61. איזו דמות קומיקס אהובה עליכם? – נסו לצייר אותה והמציאו בעצמכם קומיקס משעשע. אגב, יוטיוב יוכל לעזור לכם גם בזה.

62. מה לומדים היום? – כתבו בחיפוש בגוגל: "HOW TO" ותנו לו להשלים בשבילכם מה אתם רוצים ללמוד היום. בהצלחה!

63. מקצוע שולי – רוצים ללמוד מקצוע קטן, אבל אין לכם כוח לאינסוף חומר לימודי? הציעו את עצמכם כשוליות של בעלי מקצוע (נגרים, רתכים, מוסכניקים) ותרוויחו לימודי מקצוע בחינם.

64. בנות, במיוחד בשבילכן – ארגנו מפגש נחמד שאליו כל אחת תביא את ערכת האיפור שלה. עכשיו, הפכו ל"מאפרות מקצועיות" ונסו זו על זו כל מיני סגנונות איפור חדשים. יוטיוב, כבר הזכרנו?

65. שטיפה יסודית – בלי לחפף! הרימו כיסאות, הזיזו את הספות, טאטאו וקרצפו. אחרי שתסיימו, הביטו בסיפוק על מעשה ידיכם.

66. לסדר את החדר – הזזה של המיטה או השידה ממקום אחד לפינה אחרת בחדר, יכולה לשנות ולרענן את כל המראה. גם כרית חדשה, מראה או אהיל יכולים לשדרג את החדר שלכם.

67. צאו מהארון – כמה חולצות אתם באמת לובשים וכמה סתם מונחות על המדפים? אילו בגדים אפשר לזרוק ואילו אפשר להעביר לאחרים? הוציאו את כל הבגדים מהמדפים וארגנו את הארון מחדש.

68. סדר פסח קדימה, לרוקן מדפים, ארונות, מגרות וגם את התאים הקטנים בתיק. אמנם לא פסח, אבל זו הזדמנות מצוינת להיפטר מכל מה שכבר לא מתאים לנו, שאנחנו לא משתמשים בו ולא צריכים אותו יותר. גם הנפש שלכם תרגיש טוב יותר אחרי הסדר שתעשו.

69. כיבוד הורים – הציעו עזרה להורים שלכם, בהתאם ליכולתכם. הם ישמחו אם תסייעו להם לשמור על האחים, לעשות קניות או כל דבר אחר. עשו זאת בשמחה ובמאור פנים.

70. סליחה מהלב – זוכר את המורה מכיתה ד'? כן, זו שהחלטת לעשות הכול כדי להוציא אותה מדעתה? או אולי זאת הייתה בכלל המורה מכיתה ו'? נסה להשיג את מספר הטלפון שלה, שאף נשימה עמוקה והתקשר לבקש סליחה. לא חייבים לחכות ליום כיפור בשביל זה.

71. תן חיוך – קנו סוכריות טופי, הדפיסו סמיילים, הדקו אותם לסוכריות וחלקו לסתם אנשים ברחוב. כבר פגשנו חבר'ה שעשו את זה, וזה תמיד מעלה חיוך ומחמם את הלב!

72. להתנדב – קשה לנו להאמין שמשעמם לכם ולא חשבתם על זה עד עכשיו. אבל אם בכל זאת ההתנדבות לא עלתה בדעתכם, אפשר להתנדב בהמון מקומות. התחילו בסביבתכם הקרובה – במתנ"ס השכונתי, למשל. אפשר גם למצוא שכן בודד, משפחה שזקוקה לעזרה או אדם שאתם יודעים שישמח לסיוע. הציעו עזרה פעם בשבוע, אם זה סתם לשבת ולארח חברה או ללכת לקניות.

73. איך אתם בהעברת שיעורים? ישנם בתי אבות שישמחו מאוד לקבל נערים שבאים להעביר שיעור קצר לקשישים בנושאים שונים ביהדות, כמו למשל בפרשת השבוע. השקעה של כמה שעות, שהיא חסד והנאה גדולים.

74. אני והסבתא – אם הפעם האחרונה שדיברתם אִתם שיחת עומק הייתה ממש מזמן, או גרוע מכך – מעולם לא קרתה, זה הזמן לראיין את סבא או סבתא. זה יגרום להם נחת, ויש לכך גם ערך היסטורי ומשפחתי חשוב. אל תחכו להיות גדולים ולהצטער על הסיפורים שהפסדתם ועל הרגעים שלא חוויתם. קחו דפים ועטים, הכינו שאלות ואל תשכחו גם להקליט.

75. המנגינה שלכם – עשו סדר בשירים במחשב, בנגן או ב-MP והעבירו שירים מהדיסקים למחשב.

76. לעת חירום – גבו את המחשב.

77. בואי ניפרד – עברו על רשימת השמות בנייד ומחקו אנשים שכבר לא קשורים אליכם.

78. מזמן לא דיברנו – עברו על רשימת השמות בנייד או בפייסבוק, היזכרו באנשים שאתם כבר ממזמן רוצים לדבר אִתם ולא מזדמן לכם. הנה, עכשיו אתם יכולים.

79. מכתב קטן – כתוב מכתב אמתי ופתוח להורים שלך או לחבר מסוים. אף על פי שאנחנו רגילים לוואטסאפ ולפייסבוק, לא נס לחו של המכתב האמתי, זה שמכניסים לתוך מעטפה. אפשר להודות, אפשר לפרגן, אפשר להעלות נושאים שפנים מול פנים לא הייתם מסוגלים לדבר עליהם.

80. דייט עם אבאמא – הזמינו את ההורים שלכם לדייט על חשבונכם, דברו אִתם על החיים ועל דברים שלא העזתם לפתוח אִתם עד היום. אתם לא מנחשים מה זה יעשה לחיים שלכם.

81. הכנה לשבת קראו שניים מקרא ואחד תרגום.

82. מישהו הכין דבר תורה? – אם האמירה הזאת מלחיצה אתכם, זו ההזדמנות להכין דבר תורה מקורי לשולחן שבת. ככה כשאבא ישאל אם יש למישהו מה להגיד על הפרשה, ישר תפציצו.

83. תמיד טוב – להגיד תהילים לאט ומתוך מחשבה וכוונה. פתאום תמצאו את עצמכם בתוך המילים של דוד המלך.

84. ללמוד ספר קודש – הנה כמה הצעות: קיצור שולחן ערוך, שמירת הלשון, שמירת שבת, משנה ברורה, חובות הלבבות, מסילת ישרים, אורחות צדיקים, תומר דבורה, תניא, ליקוטי מוהר"ן.

85. "שפתי דובבות, מילה ועוד מילה…" – פשוט התחל לדבר עם ה'. ספר לו על עצמך כמו בן שמדבר אל אבא, כמו אל חבר טוב. תגיד לו תודה על כל מה שיש לך. ותבקש על עצמך. וגם אם לא תצליח לדבר, תן ללב שלך לדבר במקומך, גם שתיקה אל ה' היא טובה מאוד.

86. לא סתם – ללמוד לכתוב סת"ם.

87. משימה שתאהבו – יהיו כאלה שישלימו אותה תוך דקה ויהיו כאלה שיסיימו אחרי שעה – שבו וכתבו 20 נקודות טובות שקיימות בכם. אנחנו בטוחים שיש הרבה יותר!

88. חפש, ומצא את הטוב – יש חבר בכיתה שאתם ממש לא סובלים? אולי מישהי מהסניף עצבנה מאוד? קבלו תרגיל קטן ללב ולנפש: בחרו אדם שאתם לא מסתדרים אתו וכתבו עליו 10 נקודות טובות.

89. כדאי הוא רבי שמעון לנסוע ספונטנית לציון של רשב"י – להתפלל, לטבול ולחזור הביתה.

90. אחי, את התפילין שלך בדקת? – אם זה לא קרה מאז שהתברמצת, קום לבדוק אם התפילין שלך כשרות. תוכל לעשות זאת בכל מרכז חב"ד או חנות לתשמישי קדושה.

91. לקשור ציצית – תמיד אתה דוחה את זה ובסוף נלחץ וקושר אותן ברגע האחרון, שנייה לפני השבת או החג. אז מה דעתך לשלוף כבר עכשיו את הציצית החדשה מהארון ולקשור את החוטים בנחת ובכוונה?

92. לתרום – כליה.

93. קצת גמרא – לגמור בתוך יומיים את מסכת תענית. זה אפשרי!

94. אדוני ראש הממשלה – שלחו מכתב לראש הממשלה ולשרים בנושא שמציק לכם. אנחנו מאמינים שבימים אלו ממש לא חסרים נושאים כאלה… אם אתם רוצים להיות רציניים באמת, עשו זאת בקבוצה: כל אחד יבחר נושא מסוים שמפריע לו ויכתוב עליו. אפשר לצרף חתימות.

95. הכרת הטוב – חבר שעשה לך טובה גדולה והסתפקת בתודה יבשושית, אח קטן שוויתר לך על משהו יקר, אבא ואמא פשוט משום שהם ההורים שלך, מדריך בסניף שתמיד מציל אותך… לכולנו יש המון אנשים להכיר להם טובה. זר פרחים ומכתב מהלב יהיו הכרת הטוב אמתית ונעימה.

96. חופשי ומאושר – משימה לאמיצים: רוצים להיות חופשיים באמת? החליטו כי היום אתם מתנתקים מווצאפ, פייסבוק וכל הסמארטפונים שמסביבכם. פתאום תגלו שיש המון דברים לעשות!

97. תרבות לנשמה – מוזיאונים רבים פותחים את שעריהם עם תערוכות חדשות. אז מה דעתכם להתעדכן ביצירות האמנות ולספוג קצת תרבות לנשמה?

98. להסתפר – ולא להסתפק בכך: אם יש לך שיער ארוך, ארגון "זיכרון מנחם" ישמח לקבלו לתרומה לפאות עבור חולות סרטן. זה הטלפון: 02-6433001. מאוד מומלץ להיכנס לאתר שלהם, עוד לפני שאתן גוזרות את הצמה.

99. נישוק חיבוק – איך חווה אלברשטיין שרה? "כל שעה נשיקה, כל שעתיים חיבוק…" אז נכון, היא מדברת לאמא. אבל גם אתם יכולים לאמץ את השיטה, וסתם כך להרעיף על אחים שלכם אהבה. אולי הם לא יבינו מאיפה זה בא לכם, אבל בתוך לבם הם ישמחו כל כך!

100.            ציונות אמתית – לא רחוק מכם, קמה לה בשעה זו התיישבות חדשה. גבעה, מאחז, קראוון או הרחבה של יישוב קיים. הם צריכים לא רק את הידיים שלכם, אלא גם את הלב, הנחישות, הרעיונות והעשייה. אז אם אתם ציוניים אמתיים, קומו ובנו את הארץ!

תנועת "אור": 08-6299000 תנועת "רגבים": 02-6560303

תנועת "נחלה": 1700-5500-70

כתבו תגובה

רוצים לא לפספס את התכנים והסרטונים החדשים?


הצטרפו לקהילת 'מילה טובה' וקבלו פעם בשבוע חינם
 את הניוזלטר שלנו עם מענה על השאלות הכי בוערות
סרטוני השראה וכלים מעולים לחיים:

דילוג לתוכן